Werken in de bouw BredaMensen die de grootste kans op een vaste baan willen maken, moeten maar eens overwegen in de bouw te gaan werken. Werken in de bouw is een stabiele factor gebleken, zelfs tijdens de economische crisis. Nu de economie verder aangetrokken is, stijgt ook het aantal bouw vacatures weer behoorlijk.

Crisis had amper gevolgen voor het werken in de bouw

Er wordt in Nederland altijd gebouwd en gek genoeg had de diepe financiële crisis die ons land trof amper gevolgen voor de bouw in het algemeen en werken in de bouw in het bijzonder. Het werk bleef gewoon terwijl in andere branches het aantal ontslagen gigantisch was. Nu Nederland weer uit het economische dal krabbelt, neemt het aantal bouw vacatures alleen maar toe en lijkt werken in de bouw welhaast een garantie op een vaste baan.

De kans op een baan is in de bouwwereld het grootst

Dat werken in de bouw overal gepromoot wordt is niet zo gek. Zoals gezegd wordt er meer en meer gebouwd nu de crisis achter de rug is en bovendien heeft de bouwwereld te maken met vergrijzing. Kijk maar eens op de bouwplaatsen in ons land, heel veel vakmensen zijn ondertussen al grijs of worden grijs. En dat verklaart ook het groot aantal bouw vacatures dat openstaat. Ook op scholen wordt meer en meer gewezen naar de optie om te gaan werken in de bouw, omdat de kans op een baan daar het grootst is. Niet voor niets is een opleiding als die voor timmerman ineens meer gewild en meer populair.

Wil om te werken belangrijker dan de genoten opleiding

Werken in de bouw is zo gek nog niet. Zeker niet als je sociaal ingesteld bent en graag in teamverband of met andere mensen werkt, want in de bouw werk je slechts zelden alleen. Ook als je geen ervaring is werken in de bouw overigens een optie. In deze wereld is de wil om te werken en mentaliteit soms belangrijker dan de genoten opleiding. Wie in de bouw gaat werken krijgt te maken met vorstverlet en werkt vaak op steeds verschillende plaatsen, heerlijk in de gezonde buitenlucht samen met directe collega’s en mensen van andere bedrijven. Nog een voordeel is dat als je in de bouw werkt en een hypotheek wilt nemen, er speciale regelingen zijn die dit vergemakkelijken. Het is dus helemaal zo gek nog niet om in de bouw te gaan werken.

 

Werken in de bouw Breda voor een uitdagende baan

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *